Janssen schrapt 558 jobs in België

©BELGA

Het Amerikaanse moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, Johnson & Johnson, gaat 6 tot 7 procent van zijn wereldwijde personeelsbestand schrappen. In België verdwijnen de komende drie tot vier jaar 558 banen. Dat cijfer werd dinsdag door de directie officieel meegedeeld op een bijzondere ondernemingsraad in Beerse.

(tijd/belga) - Bij alle filialen Johnson & Johnson (J&J) werken momenteel 117.000 mensen. Een inkrimping met 6 tot 7 prcocent betekent dat wereldwijd 7.000 tot 8.200 banen op de tocht staan. 

J&J wil met de herstructurering van 2011 1,4 tot 1,7 miljard dollar per jaar besparen. Volgend jaar rekent de groep al op een besparing van 800 tot 900 miljoen dollar. De besparingen worden vooral gerealiseerd door het aantal managementslagen ter verminderen en het vereenvoudigen van structuren en processen.

'We nemen maatregelen om te zorgen dat ons bedrijf goed geplaatst blijft en de juiste structuur hefet om op lange termijn te groeien', zegt gedelegeerd bestuurder Wiliam Weldon in het persbericht. 

J&J neemt dit kwartaal een herstructureringsprovisie van 1,1 tot 1,3 miljard dollar. 

In België verliezen in totaal 131 arbeiders, 267 bedienden en 160 kaderleden hun baan. Het banenverlies treft de afdelingen Productie, Onderzoek & Ontwikkeling en andere afdelingen in de vestigingen van Beerse, Geel en Olen. Bij Janssen Pharmaceutica werken iets meer dan 4.000 mensen. Het is de vierde herstructurering in de voorbije zeven jaar. In 2002 verloren 250 mensen hun baan. In 2007 moesten er  460 mensen opstappen en vorig jaar sneuvelden nog eens 140 banen.

'De farmaceutische sector kampt al enkele jaren met structurele problemen', verklaart gedelegeerd bestuurder van Janssen Pharmaceutica, Tom Heyman. 'Onderzoek & Ontwikkeling wordt steeds moeilijker en duurder. Nieuwe geneesmiddelen, waarin fors wordt geïnvesteerd, worden geconfronteerd met snellere en sterkere concurrentie. Daarenboven leggen bijkomende kostenbesparingen in de gezondheidszorg overal ter wereld een neerwaartse druk op de prijs van innovatieve geneesmiddelen. De inkomsten uit de recente lancering van baanbrekende geneesmiddelen tegen hiv/aids zijn nog onvoldoende om de inkomstendaling door patentverval, prijsdruk en toenemende concurrentie te compenseren.'

Toch ziet Heyman nog een toekomst voor Janssen Pharmaceutica. 'Samen met zusterbedrijven Tibotec en Virco zullen we ons toeleggen op onderzoek en ontwikkeling van therapieën die medische noden aanpakken waarvoor nog onvoldoende oplossingen bestaan. De reorganisatie is pijnlijk, maar het is de enige manier om binnen Johnson & Johnson een belangrijk expertisemodel te blijven.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud