KBC Biotech boekt in 2006 nettoverlies van 2,8 miljoen euro

Het biotechfonds KBC Biotech zag zijn nettoresultaat in 2006 voor 2,8 miljoen euro roodkleuren, tegen een nettowinst van 4 miljoen euro in 2005. De privak wijt de slechte prestatie aan de matige beursprestaties van vooral de grotere Amerikaanse biotechbedrijven en de daling van de dollar.

(tijd) De netto-inventariswaarde daalde van 9,42 tot 8,61 euro per aandeel. Het resultaat per aandeel bedroeg -0,05 euro tegen 0,08 euro over 2005.

Op het vlak van investeringen spreekt Biotech van een recordjaar. De privak stapte in vijf niet-beursgenoteerde bedrijven (Ablynx, Applied Maths, Movetis, PharmaNeuroBoost en Pronota), allemaal Belgische bedrijven. Daardoor stijgt het aandeel niet-beursgenoteerde participaties in de portefeuille tot 43,02 procent. Biotech kreeg in totaal 72 nieuwe investeringsdossiers aangeboden, ruim 28 procent meer dan in 2005.

Van de vijf transacties in 2006 heeft de privak Biotech er drie samen met KBC Private Equity geleid, waaronder de 40 miljoen euro financieringsronde van het Gentse Ablynx. Bij de 49 miljoen euro start-up financiering van Movetis, een gastro-intestinale spin-off van Janssen Pharmaceutica, werden Biotech en KBC Private Equity weerhouden in het internationaal aangestuurde financieringssyndicaat.

Sebastien Rousseau

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud