Advertentie

Koeweit annuleert contract met Dow Chemical

©EPA

Koeweit annuleert de plannen om samen met het Amerikaanse concern Dow Chemical een petrochemisch bedrijf op te zetten. Koeweit zou 9 miljard dollar (6,4 miljard euro) investeren in de joint venture.

(bloomberg) - De annulering van het contract komt er na felle oppositie in het parlement van de golfstaat. Volgens sommige parlementariërs was het project niet meer haalbaar in de context van de financiële crisis. Ze noemden het contract 'te duur' en 'slecht getimed'.

Het akkoord tussen Koeweit en Dow Chemical dateert van begin december. Volgens de overeenkomst zou Koeweit 9 miljard dollar (6,4 miljard euro) investeren in het vormen van een petrochemisch bedrijf samen met Dow Chemical.

Dow Chemical heeft nog niet gereageerd op de beslissing van Koeweit.

Voor het bedrijf is het stopzetten van het contract bijzonder slecht nieuws. De vorming van K-Dow, zoals de joint venture zou heten, was immers onderdeel van het plan van topman Andrew Liveris om Dow Chemical minder afhankelijk te maken van basisgrondstoffen en meer te diversifiëren richting petroleumproducten.

Mogelijk komt Dow Chemical nu ook in geldnood om de overname van Rohm & Haas door te zetten. De groep heeft 15,4 miljard dollar veil voor dat bedrijf, een deel van dat bedrag moest gefinancierd worden uit de middelen die de joint venture met Koeweit opleverde.

In België heeft Dow Chemical vestigingen in Tessenderlo, Edegem en Kallo.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud