Kwartaalwinst Tessenderlo Chemie groeit fors

De chemiegroep Tessenderlo heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst gerealiseerd van 46,8 miljoen euro, een forse stijging vergeleken met de winst van 2,8 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2006. Dat zegt Tessenderlo in een persbericht. 'We verwachten niet dat het bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal even uitstekend zal zijn als in het eerste', tempert de groep de verwachtingen.

(tijd) Per aandeel komt de nettowinst neer op 1,71 euro, tegenover 10 eurocent in het eerste kwartaal van 2006. Het resultaat is in lijn met de verwachting van analist Filip De Pauw van ING. Hij ging uit van een nettowinst van 46,4 miljoen euro. De recurrente bedrijfswinst (rebit) bedroeg in het eerste kwartaal 35,9 miljoen euro, tegenover 10,2 miljoen euro in 2006. 'Dankzij de betere resultaten in de afdelingen chemie en specialiteiten', aldus Tessenderlo. De Pauw ging hier uit van 27,4 miljoen euro.

De omzet steeg met 7,1 procent van 554,6 miljoen naar 596,7 miljoen euro. Tessenderlo boekte een meerwaarde van 52,7 miljoen euro op de verkoop van Tessenderlo Davis Companies, een marketing joint-venture let Davis Petroleum Products.

De Limburgse chemiegroep verwacht dat alle afdelingen in het tweede kwartaal hun prestaties gestaag zullen verderzetten. De groep waarschuwt wel voor druk op de marges door een verdere stijging van de grondstoffenprijzen. Het plan 'Target 2007' zou dit effect gedeeltelijk moeten afzwakken.

Maarten Gommeren

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud