Merck beoogt 'grote overname'

De Duitse farma-chemiegroep Merck beoogt een grote overname in de chemie- of farmasector. Dat heeft de topman verklaard in een Duitse krant.

(tijd) - 'We hebben genoeg middelen voor een grote overname in zowel de farma- als de chemiesector', zegt CEO Karl-Ludwig Kley van Merck in een interview in de Süddeutsche Zeitung dat maandag verschijnt. 'Ik kan me inbeelden dat we in beide sectoren een slag slaan.' Merck is een van de laatst overgebleven hybride groepen in de sector nadat Solvay eerder dit jaar zijn farmapoot verkocht.

In de farmadivisie wil Merck zijn pijplijn aan nieuwe medicijnen aanvullen via overnames. Merck is niet bang voor grote overnames. In 2007 nam Merck de Zwitserse biotechgroep Serono over voor dik 10 miljard euro.

De farmasector wordt al het hele jaar gekenmerkt door een hoge fusie- en overnameactiviteit. Farmabedrijven zien hun patenten verstrijken en gaan met hun cash actief op overnamepad. De grootste 'deal' van het afgelopen jaar was trouwens de overname van de Amerikaanse farmagroep Wyeth door sectorgenoot Pfizer, goed voor een bedrag van omgerekend 53 miljard euro.

CDR

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud