Advertentie

Merck boekt winststijging van 12% in 1ekw 2007

Merck & Co. heeft in het eerste kwartaal van 2007 een stijging van de nettowinst gerealiseerd van 12%, tot USD 1,7 miljard. De omzet van het bedrijf is, mede dankzij de sterke omzetgroei van vaccins en belangrijke producten zoals het astma-medicijn Singulair, met 7% toegenomen tot USD 5,77 miljard, zo schrijft het concern donderdag in een persbericht.

(tijd) Per aandeel kwam de winst - exclusief herstructureringslasten - uit op USD 0,84, conform verwachting van analisten. Inclusief die lasten bedroeg de winst per aandeel USD 0,78. Voor het tweede kwartaal verwacht Merck een winst per aandeel - exclusief herstructureringskosten - van USD 0,67-0,71 ofwel USD 0,62-0,68 inclusief die kosten.

De omzet zal volgens het bedrijf in het lopende kwartaal vergelijkbaar zijn met die in het eerste kwartaal. Bovendien zullen de onderzoek- en ontwikkelingskosten, exclusief herstructureringskosten, hoger uitkomen dan die in het tweede kwartaal van 2006.

Merck heeft verder de guidance voor het gehele jaar bevestigd, van een winst per aandeel van USD 2,75-2,85, exclusief herstructureringskosten. Analisten geraadpleegd door Bloomberg gingen voor dit jaar uit van USD 2,87.

Inclusief de kosten wordt een winst per aandeel verwacht van USD 2,60-2,75. Merck zegt op koers te liggen om jaarlijks een dubbelcijferige winst per aandeel-groei te realiseren vanaf 2010.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud