Advertentie

Nederlandse Nutreco koopt diervoerderbedrijven van BASF

De Nederlandse groep Nutreco neemt in acht landen de diervoederactiviteiten van het Duitse chemieconcern Basf over. Door de aankoop wordt de Nederlandse diervoederproducent wereldwijd de nummer twee op het gebied van zogenoemde premixen. Deze worden gebruikt in mengvoer voor pluimvee, runderen, varkens en huisdieren.

(belga) Nutreco zei maandag dat de overname 60 miljoen euro kost, inclusief integratiekosten. Het concern liet verder weten dat zijn omzet in premixen bijna verdubbelt tot 400 miljoen euro. De acht van Basf gekochte bedrijven leveren in 2009 een bijdrage van 10 miljoen euro aan de operationele winst. De overgenomen ondernemingen tellen 435 werknemers.

In vijf "veelbelovende" groeimarkten (de Verenigde Staten, Mexico, Polen, China, Guatamala en Indonesië) hoopt Nutreco zijn positie door de transactie te versterken. In Europa is vooral de overname van Frank Wright in het Verenigd Koninkrijk belangrijk, aldus de onderneming. Dit bedrijf levert aan producenten van voeding voor huisdieren. Nutreco breidt bovendien uit in Italië.

De wereldwijde markt voor diervoeding groeit jaarlijks met 2 tot 3 procent. In China, Mexico, Polen, de VS en Indonesië ligt dit percentage echter hoger. De overnames moeten Nutreco een goede basis geven om zijn activiteiten in Amerika en Azië verder uit te breiden. De afgelopen twintig maanden heeft Nutreco in meerdere landen premixen- en speciaalvoerbedrijven overgenomen.

De belangrijkste klanten van deze ondernemingen zijn mengvoederproducenten, veeteeltbedrijven en zogenoemde zelfmengende boerenbedrijven. Op de boerderijen voegen boeren vaak zelf de noodzakelijke ingrediënten toe om goede voeding te krijgen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud