Nieuwe miljardenfusie in farmasector

©Photo News

Express Scripts, de derdegrootste dienstverlener aan de medische sector in de VS, heeft een overeenkomst met Wellpoint voor de verkoop van NextRx, de medische beheerdivisie van verzekeraar Wellpoint. Door de overname ten belope van 4,7 miljard dollar vergroot Express Scripts zijn klantenbestand met 25 miljoen leden.

(tijd) - De overname zal gefinancierd worden met aandelen en cash. In de prijs is ook een tienjarig dienstverleningscontract inbegrepen, waarbij Express Scripts diensten zal leveren aan Wellpoint. Het is de vierdegrootste transactie in de farmasector dit jaar, weet persagentschap Bloomberg.

Met de nieuwe divisie nadert Express Scripts tot dicht tegen de twee marktleiders in de sector, Medco en CVS Caremark. Express Scripts zal na de overname jaarlijks zo'n 750 miljoen voorschriften afhandelen, een stijging met ongeveer de helft. Het bedrijf genereerde vorig jaar een omzet van ongeveer 22 miljard dollar.

Bedrijven als Medco CVS Caremark en Express Scripts ondersteunen werkgevers, vakbonden en overheden in het beheren van de medische kosten. Bedoeling is de medische factuur zo laag mogelijk te houden door bijvoorbeeld het aanmoedigen van goedkopere generische medicijnen en de levering van geneesmiddelen aan huis, wat veel lucratiever is dan de verkoop in apotheken.

Stijn Demeester

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud