Omega Pharma: omzet eerste kwartaal stijgt volgens verwachtingen

Omega Pharma, specialist in voorschriftvrije geneesmiddelen, heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 275,9 miljoen euro. Dat is 12,3 procent meer dan vorig jaar en voor een groot deel te danken aan de overname van Bittner Pharma in de herfst van vorig jaar.

(tijd) De omzetcijfers blijven een fractie onder de verwachtingen van de analisten. Zij rekenden gemiddeld op een zakencijfer van 276,8 miljoen euro.

Omega Pharma nam eind 2006 het Oostenrijkse Bittner, in 2006 goed voor circa 50 miljoen euro omzet, over voor ruim 200 miljoen euro. De verkopen van de groep op de Oost-Europese en Russische markt krikken het totale omzetcijfer van de OTC-afdeling (over the counter, voorschriftvrije geneesmiddelen) van Omega Pharma duidelijk op. Inclusief Bittner en het eerder overgenomen Bional groeide de afdeling 14 procent tot 204,8 miljoen euro.

Zonder overnames zou de omzet slechts met 5 procent zijn toegenomen. Dat is onder de eigen verwachtingen van Omega. De Oost-Vlaamse groep zei begin maart dit jaar een interne omzetgroei van 7 procent voor de OTC-afdeling na te streven. Volgens Omega Pharma is het lagere cijfer het gevolg van de erg sterke resultaten van Omega Pharma Belgie en Omega Pharma Frankrijk in de zelfde periode vorig jaar. De Belgische OTC-afdeling kende over het eerste kwartaal een omzetgroei van slechts 1 procent.

Bij de business-to-businessafdeling Arseus lijkt het omslagpunt bereikt. De afdeling zag zijn zakencijfer na een moeilijk 2006 over het eerste kwartaal met 9 procent groeien tot 71,1 miljoen euro. Arseus doet het beter dan de interne doelstellingen. Omega Pharma stelde voor dit jaar een interne omzetgroei van 6 procent voor zijn B2B-afdeling voorop. Van de vier divisies kampte enkel Corilus (het vroegere OmegaSoft) met een omzetdaling (-5%). Arseus Dental ging er met 18 procent op vooruit, de beste prestatie binnen de afdeling.

Omega Pharma blijft bij zijn doelstelling om dit jaar in totaal tussen 1.130 en 1.150 miljoen euro omzet te halen.

Dieter Snoeck dieter.snoeck@tijd.be

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud