Omega Pharma trekt omzetverwachting op na nieuwe overname

Omega Pharma verhoogt zijn omzetverwachting voor 2007. De specialist in voorschriftvrije geneesmiddelen en verzorgingsproducten rekent voor dit jaar nu op een omzet tussen 1,13 en 1,15 miljard euro. Totnogtoe had Omega een omzet tussen 1,12 en 1,14 miljard euro in het vooruitzicht gesteld. Omega verhoogt zijn omzetverwachtingen na de overname van het Franse farmabedrijf Persee Médica voor 20,2 miljoen euro in cash.

(tijd) Als gevolg van deze overname rekent Omega nu op een hogere omzet voor zijn Consumentendivisie. De oorspronkelijke prognose van 820 à 840 miljoen euro wordt opgetrokken tot 830 à 850 miljoen euro.

Volgens Omega Pharma geldt de overname van Persee Médica als het eerste grote wapenfeit in de vernieuwde 'Star Category'-strategie van de groep, die zo haar leiderspositie op de markt voor wrattenbehandeling versterkt. De deal biedt het bedrijf ook de kans om zijn drie beloftevolle producten met een eerste succes in Frankrijk verder uit te bouwen en te internationaliseren. Onder die producten bevinden zich middelen tegen snurken en slaapstoornissen.

Persee Médica, dat slechts 3 werknemers telt, realiseerde vorig jaar van 12 miljoen euro. De groep kent drie merken en vier productversies die volgens Omega Pharma in een uitermate goede positie bevinden om vanaf begin 2008 te worden geïnternationaliseerd.

Omega Pharma gaat er licht op vooruit tot 58,92 euro, een stijging van 0,2 procent.

Pieter Suy

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud