Onco sluit overeenkomst met Merck

OncoMethylome Sciences heeft een licentie- en testovereenkomst gesloten met farmagroep Merck. Dat meldt de specialist in moleculaire diagnostiek voorbeurs in een persbericht. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

(tijd) - De overeenkomst houdt in dat Onco testdiensten levert aan Merck voor het vaststellen van methylatie van de promotorregio van het MGMT-gen in Mercks klinisch studieprogramma over cilengitide. Daarbij krijgt Merck de wereldwijde, niet-exclusieve licentie om de resultaten van Onco's MGMT-gen promotormethylatietest aan te wenden.

Via de expertise van OncoMethylome Sciences kan kanker in een vroeg ontwikkelingsstadium opgespoord worden, kan de respons van de patiënt op een medicijnenbehandeling voorspeld worden evenals de kans dat de kanker terugkeert.

Cilengitide is een medicijn tegen kanker dat momenteel in ontwikkeling is bij Merck. Het middel moet de ongecontroleerde, snelle groei van tumoren intomen.

Onco heeft al commerciële en samenwerkingsovereenkomsten lopen met grote farmabedrijven als Johnson & Johnson, Schering-Plough en GlaxoSmithKline.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud