Advertentie

OncoMethylome start Fase-II tests voor Merck-medicijn

OncoMethylome Sciences is begonnen met het uitvoeren van MGMT-gen methylatietests voor de pas gestarte Fase-II klinische studie (CORE studie) van Cilengitide (Merck KGaA) bij patiënten met nieuw gediagnosticeerde hersentumoren (glioblastoma). Dat maakte het biotechnologiebedrijf maandag via een persbericht bekend.

(Dow Jones) - Sinds vorig jaar worden dezelfde tests al uitgevoerd in een Fase-III klinische studie (CENTRIC studie) met gelijkaardige patienten, zo meldt het bedrijf. De patiënten voor beide studies worden geselecteerd op basis van de testresultaten van OncoMethylome's MGMT methylatietest.

Sinds vorig jaar worden dezelfde tests al uitgevoerd in een Fase-III klinische studie (CENTRIC studie) met gelijkaardige patienten. De patiënten voor beide studies worden geselecteerd op basis van de testresultaten van de MGMT methylatietest van OncoMethylome.

In de nieuwe Fase-II CORE studie, die samenloopt met CENTRIC, worden patiënten met een negatief MGMT testresultaat opgenomen waarbij zij behandeld worden met een verschillend cilengitide doseringsschema.

In het kader van een vorige overeenkomst met OncoMethylome kreeg het Duitse farmaceutische bedrijf Merck KGaA, een wereldwijde, niet exclusieve licentie om de resultaten van OncoMethylome's MGMT- test te gebruiken voor het optimaliseren van de behandeling met cilengitide van patienten met hersentumoren. OncoMethylome ontvangt vergoedingen van Merck KGaA voor het uitvoeren van de tests.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud