Organon en Pfizer staken samenwerking rond asenapine

De twee farmaceutische bedrijven Organon en Pfizer staken hun samenwerking bij de ontwikkeling van het antidepressiemiddel asenapine. Pfizer heeft hiertoe besloten na een commerciële analyse. Desondanks gaat Organon verder met de ontwikkeling.

(belga) Organon krijgt in de loop van volgend jaar alle intellectuele rechten, productrechten en onderzoeksgegevens terug. Dat maakte moederconcern Akzo Nobel dinsdag bekend.

Pfizer heeft in de afgelopen periode een behoorlijk bedrag geïnvesteerd in het middel. Volgens een woordvoerder van Akzo Nobel krijgt de Amerikaanse onderneming dit bedrag in de loop van de jaren terugbetaald uit de opbrengsten van asenapine. "Een klein deel van de toekomstige opbrengsten gaat naar Pfizer. We hebben nu dus geen financiële verplichting tegenover dat bedrijf", aldus een woordvoerder van de onderneming.

Het middel asenapine kampt met problemen. Akzo Nobel maakte half oktober bekend rekening te houden met een vertraging bij de indiening van de onderzoeksresultaten bij de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteiten begin volgend jaar. Dat zou gebeuren omdat de resultaten "gemengd" zijn.

Organon wordt binnenkort afgescheiden van Akzo Nobel. Het is de bedoeling dat dit bedrijf een eigen beursnotering krijgt. De problemen met asenapine hebben volgens Akzo Nobel geen gevolgen voor de verzelfstandiging.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud