Roche, BASF en Aventis in Brazilië beboet voor kartelvorming

Het Zwitserse Roche, BASF uit Duitsland en het Franse Aventis hebben in Brazilië boetes van zo'n 8,5 miljoen dollar (6,3 miljoen euro) opgelegd gekregen. De farmalabs worden ervan beschuldigd afspraken gemaakt te hebben over de prijs van vitamines en ze zouden de concurrentie vervalst hebben.

(belga) Dat hebben de Braziliaanse media donderdag bericht.

De drie bedrijven zijn schuldig bevonden aan kartelvorming, aldus Elizabeth Farina, voorzitster van CADE, de mededingingsautoriteit in Brazilië.

Tijdens de tweede helft van de jaren negentig zouden Roche, BASF en Aventis het aanbod beperkt hebben en de prijzen voor de vitamines A, B2, B5 en C opgedreven hebben. De ondernemingen zouden ook de toegang tot de markt van de minder dure vitamines uit China verhinderd hebben.

Roche, de "leider van het kartel", moet de zwaarste geldboete betalen (6 miljoen dollar - 4,4 miljoen euro) terwijl BASF 2,3 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) en Aventis 423.300 dollar (312.945 euro) moeten betalen. De drie bedrijven kunnen wel nog beroep aantekenen bij CADE en het gerecht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud