Advertentie

Roche onderuit na tegenvallende studie Avastin

©mfn online editor import

Roche heeft niet de beoogde resultaten behaald in zijn Fase III-studie over de doeltreffendheid van medicijn Avastin in combinatie met chemotherapie, onmiddellijk na operatie. Ook al zegt het Zwitsers farmabedrijf te blijven geloven in het kankermedicijn, toch sturen beleggers het aandeel tot 11 procent lager. Dat is het grootste intradayverlies sinds 1990.

Avastin werd ontwikkeld door Genentech, het Amerikaanse biotechbedrijf dat recent werd overgenomen door Roche. Analisten hebben veel vertrouwen in het kankermiddel gelegd; sommigen opperen zelfs dat het het best verkopende medicijn van de komende zes jaar zou worden.

'We zijn teleurgesteld in de resultaten van de studie, maar als we de resultaten van nabij bekijken, geloven we dat Avastin vruchten kan afwerpen bij patiënten met darmkanker in de vroege fase', zegt Hal Barron van Genentech. 'Ook de testen voor de behandeling van darm-, long- en borstkanker worden verdergezet.'

Ook William Burns, CEO van Roche Pharmaceuticals, benadrukt dat de lopende studies niet beïnvloed worden. Hij zei tijdens een conference call dat Roche de tegenvallende studie niet als dramatisch nieuws ziet: 'De studie had altijd maar 50 procent kans op slagen.' De CEO plakt zelfs een bedrag op de beoogde inkomsten uit het kankermedicijn. 'Avastin kan 9 miljard Zwitserse frank opleveren tegen 2011', aldus Burns.

Niettemin is het nieuws duidelijk een klap voor Roche. Beleggers sturen het aandeel tot 11 procent lager. Dat is de grootste klap in negentien jaar tijd voor de farmareus.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud