Roche verhoogt winstverwachtingen 2007

Roche heeft de winstverwachting voor 2007 verhoogd. Dat heeft het Zwitserse farmaceutische concern woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van de omzetcijfers over het eerste kwartaal.

(betten) De verhoging is volgens bestuursvoorzitter Franz B. Humer het gevolg van de 'succesvolle' eerste drie maanden van het jaar. Roche verwacht nu dat de groei van de winst per aandeel hoger zal zijn dan de omzetgroei in 2007. Eerder werd uitgegaan van een gelijke groei.

Over de eerste drie maanden van dit jaar steeg de omzet met 16% tot CHF 11,4 miljard. In lokale valuta bedroeg de stijging 17%. Daarmee werd de sterke dubbelcijferige groei van 2006 voortgezet. Analisten gepolst door Bloomberg hadden gerekend op een omzet van CHF 11 miljard.

De omzet van de farmadivisie groeide met 18% tot CHF 9,14 miljard. In lokale valuta bedroeg de stijging 20%. Dat is ongeveer drie keer sneller dan de markt. Binnen de farmaceutische afdeling steeg de omzet van Roche Pharma in lokale valuta met 18%, Genentech kende een omzetgroei van 30% en Chugai een groei van 11%.

De diagnostics-divisie liet een omzetgroei zien van 6% tot CHF 2,2 miljard, waarbij de leidende marktpositie verder werd uitgebreid.

Roche verwacht voor 2007 een aanhoudende sterke groei.

De omzetverwachting blijft daarbij gehandhaafd. Voor de groep en de farmadivisie voorziet het bedrijf een dubbelcijferige omzetgroei in lokale valuta. In zowel de farmadivisie en de diagnostics-afdeling zal de omzet naar verwachting sterker groeien dan het marktgemiddelde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud