Roche verlengt overnamebod op Ventana

Het Zwitserse farmabedrijf Roche heeft zijn overnamebod op het Amerikaanse bedrijf Ventana Medical Systems, dat gespecialiseerd is in diagnostische kankertesten, verlengd. De termijn loopt nu tot 23 augustus om 17 uur, zo deelt het concern mee. Aanvankelijk liep het bod tot 26 juli middernacht. De voorwaarden voor het bod blijven ongewijzigd.

(belga) Op 27 juni bood Roche 75 dollar per aandeel van Ventana, maar het Amerikaanse bedrijf wees het bod af met de uitleg dat het een aantal geplande nieuwe tests van het bedrijf niet in rekening brengt.

Door de aankoop van Ventana wil Roche zijn aandeel in het snel groeiende terrein van de diagnostische testen verder uitbreiden. De overname zou Roche nieuwe technologie bezorgen die artsen helpt een behandeling met medicijnen af te stemmen op het genetisch profiel van de patiƫnt.

Ventana, dat zijn zetel heeft in Tucson, Arizona, telt 950 werknemers en boekte vorig jaar een omzet van 238,2 miljoen dollar. Roche biedt het twaalfvoudige van dit bedrag om het bedrijf over te nemen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud