Advertentie

Rudi Mariën stapt in Actogenix

Actogenix heeft 13,5 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Onder andere Gimv en Biovest (Rudi Mariën) investeerden in het biotechbedrijf. Mariën krijgt een zetel in de Raad van Bestuur.

(tijd) - Voor een relatief jong bedrijf, opgericht in juli 2006, heeft Actogenix al een vrij mature pijplijn. De doeltreffendheid van een middel tegen inflammatoire darmziektes wordt momenteel getest in een fase 2-onderzoek. De resultaten daarvan worden tegen de zomer verwacht. In april/mei wil het bedrijf een fase 1b-studie opstarten voor een kankermedicijn. Daarnaast ontwikkelt Actogenix nog een reeks geneesmiddelen die nog in labo's worden getest.

Door de kapitaalronde heeft Actogenix voldoende geld om tot in 2011 verder te werken. Een half jaar na de oprichting van Actogenix volgde in januari 2007 een eerste kapitaalronde van 20 miljoen euro. Nu komt daar nog eens 13,5 miljoen euro bij.

'Tien miljoen euro ophalen was de doelstelling. Maar er was meer interesse bij investeerders', zegt Mark Vaeck. De bestaande aandeelhouders (Gimv, Biotech Fonds Vlaanderen, Baekeland Fonds, VIB, Life Sciences Partners, Aescap Venture en Ventech) tekenden in op de kapitaalverhoging.

Rudi Mariën

Nieuwkomer onder de aandeelhouders is Biovest, het investeringsvehikel van Rudi Mariën, vroeger de grote man achter Innogenetics. Hij krijgt tevens een zetel in de Raad van Bestuur. Hoeveel hij investeert, is niet duidelijk maar het zou gaan om een 'substantieel bedrag'.

Na de overname van Innogenetics door Solvay maakte Mariën zijn belang in het Gentse biotechbedrijf ten gelde. Sindsdien kocht hij een belang van 6 procent in Devgen en pompte hij geld in niet-beursgenoteerde biofarmabedrijven NeuroPharmaBoost en Eggcentris.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud