Advertentie

Sanofi-aventis koopt Amerikaanse biofarmabedrijf

©AFP

Het Franse Sanofi-aventis koopt het Amerikaanse biofarmaceutisch bedrijf BiPar Sciences. Dat meldt de farmareus voorbeurs in een persbericht. De prijs van de aankoop zal afhangen van een aantal mijlpaalbetalingen, die worden uitgekeerd naargelang de ontwikkeling van producten van BiPar.

(tijd) - BiPar is actief in de bestrijding van kanker. Het bedrijf werkt aan een middel dat via de PARP-techniek (Poly ADP-Ribose Polymerase) kankercellen moet verhinderen om hun DNA te herstellen, wat ze uiteindelijk doet afsterven. Voor deze behandeling heeft BiPar een product onder de werknaam BSI-201 in ontwikkeling. Het product zit in klinische fase II.

Afhankelijk van het succes van het product dat in ontwikkeling is, zal BiPar mijlpaalbetalingen krijgen van Sanofi-aventis. Dit bedrag kan maximaal oplopen tot 500 miljoen dollar.

Sanofi-aventis wordt ook genoemd als een mogelijke overnemer van een deel van het Belgische chemie- en farmabedrijf Solvay. Dat zou zijn farmatak in de etalage hebben gezet, volgens bronnen dicht bij het dossier. De biedprocedure ging naar verluidt dinsdag van start.

Ben Serrure

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud