Advertentie

Sanofi-aventis neemt Mexicaanse Kendrick over

foto afp ©AFP

Het Franse farmaconcern sanofi-aventis neemt de Mexicaanse producent van generische geneesmiddelen Laboratorios Kendrick over. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Met deze acquisitie wil sanofi-aventis zijn omzetgroei versnellen en zich versterken in groeimarkten.

(tijd) - Kendrick heeft in eigen land een marktaandeel van naar schatting 15 procent. Het bedrijf heeft een portefeuille van meer dan 50 actieve bestanddelen in diverse therapeutische domeinen. Vorig jaar realiseerde Kendrick een omzet van ongeveer 500 miljoen Mexicaanse peso (zowat 26 miljoen euro).

De overname van Kendrick gebeurt feitelijk door sanofi-aventis Mexico. Volgens Nicolas Cartier, de topman van deze afdeling, vormt de acquisitie van Kendrick een 'uitzonderlijke opportuniteit' om de groei op de generische markt in Mexico te versnellen.

Met 2.500 werknemers en een omzet van zowat 600 miljoen euro in 20087 is sanofi-aventis naar eigen zeggen reeds marktleider in het Midden-Amerikaanse land. In 2007 lanceerde de Franse groep haar eigen generische divisie in Mexico, die intussen de achtste plaats op de markt bekleedt.

Sanofi-aventis zou volgens mediaberichten ook een bod hebben gelanceerd op de farmadivisie van Solvay. Dat bericht werd gisteren wel ontkend door het Belgische bedrijf. Solvay liet wel weten dat het alle strategische opties voor de farmaceutische afdeling onderzoekt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud