Solvay betaalde 117 mln euro extra voor Fournier

De Belgische chemie- en farmagroep Solvay betaalde 117 miljoen euro extra voor de overname van het Franse Fournier Pharma. Dat blijkt uit het jaarverslag.

(tijd) Solvay nam Fournier in 2005 over voor 1,3 miljard euro. Solvay ging met diens aandeelhouders akkoord om aanvullende betalingen te doen als bepaalde mijlpalen gehaald werden. Het maximumbedrag voor het geheel van overeengekomen mijlpalen werd vastgelegd op 300 miljoen euro. Eind januari 2007 maakte Solvay reeds bekend dat het een bijkomende betaling had gedaan omdat de verkopen van het middel Tricor in de VS tot boven de 1 miljard dollar stegen. De omvang van het betaalde bedrag was tot op heden onbekend.

Bovendien gaf het bedrijf in zijn jaarverslag ook de overnamebedragen voor Mississippi Polymer Technologies (Géorgie, USA). Het legde daarvoor 22 miljoen euro op tafel. Voor de polymeerdivisie van het Indiase Gharda Chemicals had Solvay 33 miljoen euro veil.

Christian Jourquin, topman van Solvay, ontving een brutosalaris van 1.086.760 euro voor de zeven maandan dat hij in 2006 actief was. Meer dan de helft van dat bedrag was een variabele verloninsvorm. Zijn voorganger Aloïs Michielsen, die tot eind juni aan het hoofd van het bedrijf stond, ontving 542.099 euro bruto.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud