Solvay Pharmaceuticals sluit outsourcingsakkoord met Lonza

(tijd) - De Duitse chemiegroep Lonza heeft een langetermijnakkoord gesloten met Solvay Pharmaceuticals voor de aanmaak van API's (active pharmaceutical ingredients), de werkzame bestanddelen van medicijnen.

Dat blijkt uit een persbericht van Lonza. Bij Solvay Pharmaceuticals, onderdeel van de Belgische farma- en chemiegroep Solvay, bevestigt men het nieuws.

Veel commentaar willen beide partijen over het akkoord niet kwijt. Volgens Lonza zou het gaan om een 'belangrijke selectie' van werkzame bestanddelen. 'Het akkoord is win-winsituatie. Lonza onderstreept zijn rol als de wereldwijde marktleider in de aanmaak van API's, Solvay verzekert zich van een tijdige bevoorrading onder de beste voorwaarden', aldus Lukas Utiger, interim topman van de geneesmiddelingredientenafdeling van Lonza.

'Deze outsourcing is in lijn met onze shift weg van bepaalde productieactiviteiten, naar alternatieve producten van hoge kwaliteit met scherpe prijzen', klinkt het bij Francesc Junyent, ondervoorzitter Productie bij Solvay Pharmaceuticals.

Beide partijen hadden al een commerciele samenwerking lopen.

Dieter Snoeck

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud