Solvay sluit samenwerkingsovereenkomst met Pharming

©Photo News

Pharming Group gaat samen met Solvay en een aantal 'academische groepen' onderzoek doen naar Parkinson en Alzheimer. Dat heeft het Nederlandse biotechnologiebedrijf maandag bekendgemaakt.

(betten/belga) - Pharmings dochteronderneming DNage BV zal deelnemen aan een TI Pharma-consortium met daarin 'leidende' onderzoekers van universiteiten en uit de industrie op het gebied van neurodegeneratie en medicijnontwikkeling.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zullen de twee commerciële partners DNage en Solvay Pharmaceuticals samenwerken met acht universitaire groepen aan een vier jaar durend project met een totaal budget van 6,8 miljoen euro. Het programma wordt ondersteund door TI Pharma, dat ongeveer 3,4 miljoen euro zal bijdragen. De overige kosten worden verdeeld over de partners binnen het consortium.

Pharming gaat de samenwerking met Solvay aan om hun onderzoeksgebieden uit te breiden en "de producten in de pijplijn te verstevigen".


Het aandeel van Pharming kelderde vrijdag met ruim 50 procent nadat bekend werd dat het Europese comité dat medicijnen beoordeelt, negatief heeft geoordeeld over het medicijn Rhucin. Dit geneesmiddel tegen acute zwellingen van zacht weefsel, dat nog in ontwikkeling is, geldt als het belangrijkste product dat Pharming in de pijplijn heeft.

Een Alzheimer-patiënt in een dagverblijf (Foto PhotoNews)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud