Solvay zet joint venture op in Thailand met Dow Chemical

Solvay gaat samen met Dow Chemical, het grootste chemiebedrijf van de VS, een joint venture opzetten in Thailand. Het gaat om de constructie van een waterstofperoxidefabriek in Thailand. Die moet klaar zijn tegen 2010 en de grootste in zijn soort worden. Dat maakt Solvay zelf bekend in een persbericht.

(tijd) De waterstofperoxidefabriek moet dienen als grondstofbron voor de productie van propyleenoxide. Dat wordt onder andere gebruikt in smeer- en oplosmiddelen.

De fabriek zal een capaciteit hebben van meer dan 330 kiloton waterstofperoxide in 100% concentratie per jaar. De waterstofperoxide hoogrendementstechnologie van Solvay zal gebruikt worden als basis voor het productieproces.

'Een aanzienlijk deel van de capaciteit van de nieuwe fabriek is bestemd voor de verdere ontwikkeling van de waterstofperoxideverkoop van Solvay in de snel groeiende Aziatische markt', licht Eric Mignonat, algemeen directeur van de afdeling Waterstofperoxide bij Solvay, toe in het persbericht.

In het persbericht staat verder te lezen dat Dow Chemical in vergevorderde gesprekken met het Duitse chemieconcern BASF verwikkeld zit voor de bouw van een propyleenoxidefabriek in Thailand.

Peter De Groote

foto reporters

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud