Advertentie
Advertentie

Superstart voor Tigenix en Air Energy

Het biotechnologiebedrijf TiGenix en het windmolenbedrijf Air Energy maakten donderdag een schitterend beursdebuut. Tigenix steeg op de brede markt van Euronext Brussels 12,4 procent tot 5,62 euro. Air Energy won op Alternext 16,2 procent tot 16,50 euro.

(tijd) De koerswinsten zijn geen verrassing. Tijdens de inschrijvingsperiode lag de vraag naar Tigenix-aandelen 4,5 maal hoger dan het aanbod. De beursgang van Air energy was zelfs vijf keer overingetekend.

Tigenix haalde 40 miljoen euro vers geld op. TiGenix zal de opgehaalde middelen in de eerste plaats gebruiken voor de commercialisering en lancering van zijn topproduct ChrondroCelect.

In het kader van de beursgang van Air Energy werden 735.000 nieuwe aandelen te koop aangeboden. De eigenaars van het windmolenbedrijf verkochten zelf ook nog eens 315.000 eigen aandelen, inclusief de overtoewijzingsoptie. 27 procent van de aandelen is nu in handen van het publiek, de rest zit bij de drie bestuurders. Dat zijn Frédéric Dawans (42,5%), Luc Regout (28,3%) en Miguel de Schaetzen (2,2%).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud