Tegenslag voor UCB-middel Cimzia

©BELGA

UCB gaat nog wat langer geduld moeten hebben eer het Cimzia in Europa kan lanceren als geneesmiddel tegen de ziekte van Crohn. Recente studieresultaten vielen tegen. Analisten relativeren het nieuws.

(tijd) - Cimzia is al op de markt voor de behandeling van reumatoide artritis (VS en Europa) en de ziekte van Crohn (VS), een aandoening aan de darmen. UCB had gehoopt dat de resultaten van een recente studie (fase 3) zouden toelaten Cimzia ook voor Crohn in Europa te lanceren.

Maar de resultaten waren onvoldoende sterk zodat de Europese autoriteiten (EMEA) zijn toestemming niet zal geven. UCB gaat daarom extra testen uitvoeren. Dat betekent volgens Jan De Kerpel van KBC Securities twee jaar vertraging.

Niet dramatisch

Maar dramatisch is het nieuws zeker niet. Het grootste potentieel van Cimzia ligt in de markt voor reumatoïde artritis. 'Cimzia voor Crohn in Europa zal slechts 5 procent van de piekverkopen op zich nemen', aldus De Kerpel.

Cimzia is één van de topmiddel voor de komende jaren. Cimzia moet het omzetverlies van Zyrtec en Keppra, die te kampen hebben met geenrische concurrenten, doen vergeten. 

Studie

Een bespreking van de recente studieresultaten: UCB deed tussen maart 2008 en augustus 2009 onderzoek bij 400 patiënten naar het gebruik van Cimzia bij de behandeling van een matige tot ernstige vorm van de ziekte can Crohn. Nu blijkt dat het middel op alle tijdstippen wel betere resultaten opleverden dan placebo's, maar statistisch gezien bleek het resultaat niet doorslaggevend voor alle patiënten. Het primaire eindpunt werd niet behaald, zegt UCB daarover in het persbericht. Bijkomende onderzoeksanalyses toonden het statistische belang voor Cimzia wel aan voor patiënten die lijden aan een ernstiger vorm van de ziekte van Crohn.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud