Thrombogenics: '2010 is een cruciaal jaar'

'De komende maanden zijn de belangrijkste periode in de geschiedenis van Thrombogenics', zegt Chris Buysse, cfo van het biotechbedrijf. Midden 2010 zullen de laatste testresultaten bekend zijn voor microplasmine, een middel tegen oogaandoeningen. Zijn die goed dan is de kans zeer groot dat het medicijn op middellange termijn op de markt zal komen.

(tijd) - In een persbericht meldt Thrombogenics dat het eind 2009 nog 76,7 miljoen euro cash had, dankzij de kapitaalverhoging van 42 miljoen euro in november. Het nettoverlies kwam vorig jaar uit op 14,1 miljoen euro. In 2008 maakte het bedrijf 12,1 miljoen euro winst, maar dat was een eenmalige treffer dankzij een grote deal met Roche voor de ontwikkeling van kankermedicijnen. Thrombogenics cashte dan in één keer 30 miljoen euro.

Die Roche-deal leverde in 2009 nog eens 4 miljoen euro op omdat het onderzoeksproject de goede richting uitgaat. De eerste klinische testen waren geslaagd en er kan op elk moment beslist worden om de twee fase op te starten. Dat zou opnieuw met een mijlpaalbetaling gepaard kunnen gaan.

Lancering

Voor microplasmine is Thrombogenics de commercialisering al aan het voorbereiden. 'De laatste maanden hebben we meer marketingpersoneel aangeworven en experten in regulatoire zaken. Dat laatste zal nodig zijn om het microplasminedossier in te dienen bij de FDA in VS en EMEA in Europa. 'We voorspellen dat door dat alles de operationele kosten in 2010 zullen stijgen.'

Thrombogenics mikt voor de indiening van de dossiers op 2011 en dan is het nog wachten op het fiat van de autoriteiten.

Thrombogenics heeft naar eigen zeggen momenteel voldoende cash om twee jaar verder te werken.

Al bij al dus geen grote verrassingen in het persbericht. Jan De Kerpel van KBC Securities verwachtte dat ook niet. 'Het jaarrapport zal geen trigger voor het aandeel zijn', schreef hij eerder deze week in een rapport.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud