Advertentie

ThromboGenics boekt halfjaarverlies van 5,7 miljoen euro

De Belgische biofarmaceutische groep ThromboGenics, gespecialiseerd in hart- en vaataandoeningen, had op 30 november 2006 33,7 miljoen euro in kas. 'Dit moet ons in staat stellen om onze productlijn verder te financieren, zoals gepland ten tijde van de beursgang', klinkt het in een persbericht.

(tijd) In de zes maanden van juni tot november 2006 leed de groep rond professor Desire Collen een operationeel verlies van 5,7 miljoen euro, tegenover een negatief cijfer van 5 miljoen euro een jaar eerder.

In 2006 ontving de groep van Genentech de laatste royalties voor tPA ter waarde van 2,9 miljoen euro. Een jaar eerder bedroegen de royalties 5,6 miljoen euro.

Het Leuvense bedrijf haalde met zijn beursgang op 7 juli 2006 38,5 miljoen euro vers kapitaal op. De referentiekoers bedroeg 4,5 euro. Donderdag sloot ThromboGenics 1,8 procent lager op 11,31 euro. Sinds de beursgang is het aandeel met 151 procent gestegen. 'De succesvolle beursgang heeft ons de nodige fondsen bezorgd voor de verdere ontwikkeling van onze productportfolio en de verwerving van een aantal medewerkers om onze doelstellingen te bereiken', zegt Collen.

Op het einde van de halfjaarlijkse periode ontvingen ThromboGenics en zijn partner BioInvent in Denemarken goedkeuring om klinische studies te starten met het antistollingsmiddel TB-402. De resultaten hiervoor worden eind dit jaar verwacht. ThromboGenics ontving recent 4 miljoen euro aan EU-toelagen voor de programma's Angiostop en Vasoplus waar ze bij betrokken is. 'De resultaten die we hebben bereikt met microplasmine bij oogaandoeningen zijn zeer bemoedigend. We verwachten de volgende twaalf maanden verdere vooruitgang te boeken op dit gebied en onze eerste klinische resultaten te publiceren met microplasmine bij trombose en perifere vasculaire aandoeningen', blikt Collen vooruit.

Maarten Gommeren

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud