Thrombogenics draagt licentie voor twee producten over aan vzw

ThromboGenics, een biotechbedrijf gespecialiseerd in de behandeling van vasculaire aandoeningen, draagt de licentie voor twee van zijn producten over aan de D. Collen Research Foundation (DCRF), een vzw ter bevordering van medisch wetenschappelijk onderzoek. Dat deelt de groep zelf mee in een persbericht.

ThromboGenics-voorzitter Désiré Collen

(tijd) - Het gaat om de antistoffen tegen bloedplaatjes glycoproteïne Ib (anti-GPIb) en von Willebrand Factor (anti-vWF). De producten bevinden zich nog in een pre-klinisch stadium. DCRF betaalt het bedrag dat Thrombogenics al in de producten geïnvesteerd had, terug aan de groep. Thrombogenics zal ook 25 procent krijgen van de mogelijke toekomstige opbrengsten van de twee producten.

Volgens Désiré Collen, voorzitter van Thrombogenics, kan zijn bedrijf zich nu 'volop focussen op de producten die al in een verdergevorderd pre-klinisch stadium zitten'.

Collen doelt daarmee onder andere op TB-403 (anti-PIGf), dat later dit jaar de klinische ontwikkelingsfase ingaat. TB-403 gaat de vorming van nieuwe bloedvaatjes in tumoren tegen. Daardoor zou de groei en verspreiding van kankercellen drastisch ingeperkt worden. De resultaten die met het product behaald werden in dierenmodellen, zullen later dit jaar gepresenteerd worden.

DCRF is gelinkt aan en vernoemd naar Désiré Collen, de oprichter en huidige voorzitter van ThromboGenics.

Peter De Groote peter.de.groote@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud