Advertentie

TiGenix en Air Energy al donderdag op beurs

Het biotechnologiebedrijf TiGenix en de beheerder van windmolenparken Air Energy maken donderdag 22 maart hun debuut op Euronext Brussel. TiGenix zal noteren op Eurolist, Air Energy op Alternext. De inschrijvingsperiode op de aandelen Tigenix loopt woensdag af, die van Air Energy liep dinsdag al af.

Het biotechnologiebedrijf TiGenix zal al op 22 maart zijn beursdebuut op Euronext Brussel maken. De inschrijvingsperiode wordt morgen/woensdag om 16u afgesloten, zo blijkt uit een persbericht van TiGenix. De eerste beursnotering was normaal pas voorzien voor 26 maart.

De prijsvork waartegen geinteresseerden nog tot morgenmiddag kunnen inschrijven bedraagt 4,2-5,5 euro per aandeel. De introductieprijs, de volledige resultaten van het aanbod en de verdeelsleutel voor particuliere beleggers maakt het biotechbedrijf donderdag in de pers bekend.

Met de beursnotering hoopt de groep tot 40 miljoen euro op te halen. TiGenix zal de opgehaalde middelen in de eerste plaats gebruiken voor de commercialisering en lancering van zijn topproduct ChrondroCelect.

Windmolens

De Waverse uitbater van windmolenparken Air Energy noteert donderdag 22 maart voor het eerst op Alternext. Het openbare bod tot inschrijving op 735.000 nieuwe aandelen en tot verkoop van 315.000 bestaande aandelen, inclusief de 115.000 aandelen die deel uitmaken van de overtoewijzingsoptie, is vervroegd afgesloten. Dat meldt de begeleidende zakenbank Bank Degroof in een persbericht.

De aandelen werden verkocht aan een prijs van 14,20 euro. Het aanbod is vervroegd afgesloten vandaag 20 maart om 16 uur.

Air Energy haalt zo 14,9 miljoen euro op. Het bedrijf wil het kapitaal aanwenden om de eigen middelen te versterken en om sneller te kunnen groeien. Het bedrijf rekent ook op meer visibiliteit, zo was vorige week nog op de persvoorstelling van de beursplannen te horen.

Air Energy beheert momenteel 19 windturbines in 3 windmolenparken (Sombreffe, Marbais en Perwez), goed voor een totaal vermogen van 32,5 MW. Tegen 2012 wil Air Energy dat vermogen opdrijven tot 200 MW.

In 2006 realiseerde Air Energy een nettowinst van 1,047 miljoen euro, tegen 326.000 euro in 2005, op een omzet van 3,36 miljoen euro (+57%). Het bedrijfsresultaat (ebit) steeg van 1,033 tot 1,937 miljoen euro. In 2007 hoopt het bedrijf op een verdubbeling van de nettowinst. De omzet zou tegen 2012 moeten vertienvoudigen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud