UCB haalt 50 miljoen extra op

Roch Doliveux, ceo van UCB

Biofarmagroep UCB verhoogt het aanbod van converteerbare obligaties van 450 miljoen euro tot 500 miljoen euro. Dat meldt de groep in een persbericht. De verhoging is het gevolg van de uitoefening van de overtoewijzingsoptie.

(tijd) - Woensdag had UCB de obligatieuitgifte die 's ochtends werd aangekondigd succesvol afgesloten. In de loop van de voormiddag werd het obligatieaanbod van 350 miljoen euro reeds verhoogd tot 450 miljoen euro wegens de grote vraag.

De succesvolle sluiting stond een overtoewijzingsoptie van maximaal 50 miljoen euro echter niet in de weg. Die optie kon gelicht worden door de begeleidende banken Barclays Capital, BNP Paribas Fortis en KBC Financial Products. De uitoefening van de overtoewijzingsoptie verhoogt de totale omvang van het aanbod van 450 miljoen euro tot 500 miljoen euro.

De opbrengst van de obligatieuitgifte is volgens UCB bestemd voor 'algemene vennootschapsdoeleinden'. Het bedrijf wil de financieringsbronnen diversifiëren, en de aflossingsdata voor hun schuld spreiden.

De obligaties worden uitgegeven en terugbetaald tegen 100 procent van hun hoofdsom en hebben een coupon van 4,5 procent per jaar, halfjaarlijks betaalbaar na afloop van de termijn. De initiële conversieprijs is 38,746 euro per aandeel en houdt een premie in van 35 procent ten opzichte van een referentiekoers. Die is gelijk aan de gewogen gemiddelde prijs van de UCB-aandelen vanaf de lancering van het aanbod tot aan het ogenblik dat de definitieve voorwaarden werden vastgelegd.

Het is de bedoeling de obligaties te laten verhandelen op de Beurs van Luxemburg.

Stijn Demeester

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud