UCB krijgt positieve adviezen voor epilepsiemiddel Keppra

Het Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) van het European Medicines Agency (EMEA) heeft de Europese Commissie aanbevolen een vergunning af te leveren voor de commercialisering van het UCB-epilepsiemiddel Keppra.

(tijd) Keppra wordt nu ontwikkeld als zogenaamde adjuvante behandeling van primair veralgemeende tonisch-clonische (PGTC) aanvallen bij volwassenen en adolescenten vanaf 12 jaar.

De Europese Commissie heeft al eerder drie andere behandelingsvormen voor Keppra goedgekeurd.

Tonisch-clonische aanvallen zijn de meest dramatische vorm van aanvallen in de categorie van idiopathische gegeneraliseerde epilepsie. Die omvat een aantal vormen van epilepsie zonder duidelijke oorzaak behalve een erfelijke genetische voorbeschiktheid. Zo'n tonisch-clonische aanvallen beginnen met een plots verlies van bewustzijn en verstijving van de spieren gevolgd door snel, ritmisch schokken van de armen en benen. Dat soort aanvallen maken zowat 23 procent uit van alle epilepsie-gevallen.

'De aanbeveling van het CHMP is een nieuwe belangrijke mijlpaal in het ontwikkelingsprogramma van Keppra,' zegt Troy Cox, de president CNS Operations van UCB.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud