UCB mengt zich in strijd om Solvay Pharma

©Photo News

Het Belgische farmabedrijf UCB mengt zich in de overname van Solvay Pharma. Dat zeggen meerdere bronnen. UCB zou geen bod uitbrengen op de hele farmadivisie, maar op een andere manier betrokken zijn bij de 'deal'.

(tijd) - Mogelijk heeft UCB enkel interesse in een deel van de farmatak of in welbepaalde geneesmiddelen van de divisie. Analisten stellen dat UCB een gooi zou kunnen doen naar Innogenetics. Solvay kocht dat bedrijf vorig jaar voor 200 miljoen euro. Maar andere scenario's zijn niet uitgesloten.

De zakenkrant Financial Times stelt vrijdag dat UCB een bod van iets meer dan 4 miljard euro zou uitgebracht hebben op de ganse farmadivisie en een nationale farmakampioen zou willen uitbouwen. Sommige bronnen van De Tijd spreken dat evenwel tegen.

De stelling van een enkeling dat UCB zou kunnen bieden op wat overblijft van Solvay na de verkoop van de farmadivisie wordt van tafel geveegd. Dat zou betekenen dat UCB opnieuw een hybride groep zou worden (chemie+farma), terwijl de groep uit Anderlecht enkele jaren geleden volop focuste op haar farma-activiteiten. De mogelijkheid van een fusie van Solvay en UCB stak de voorgaande jaren geregeld de kop op.

Het Zwitserse Nycomed en het Amerikaanse Abbott hebben al een bod uitgebracht. Nycomed zou 4 à 4,5 miljard euro veil hebben voor Solvay Pharma, Abbott zou ruim 5 miljard euro bieden. Het Japanse Takeda zou nog geïnteresseerd zijn, maar nog geen bod op tafel gelegd hebben.

De raad van bestuur van Solvay komt vrijdag bijeen om zich te buigen over de voorstellen. VolgensThe Financial Times zou er begin volgende week al witte rook kunnen komen in de verkoop van de farmadivisie.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud