UCB ontwikkelt Keppra en Cimzia in Japan

©Photo News

Het Belgische biofarmabedrijf UCB gaat met zijn Japanse sectorgenoot Otsuka samenwerken om gezamenlijk Keppra en Cimzia te ontwikkelen en te promoten in Japan. UCB ontvangt hiervoor een eerste betaling van 113 miljoen euro. Verdere betalingen kunnen volgen. Dat meldt UCB in een persbericht.

Foto Photo News: Gedelegeerd bestuurder Roch Doliveux.

(tijd) - UCB en Otsuka hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor twee belangrijke producten van UCB in Japan. De twee bedrijven zullen gezamenlijk promotie voeren voor het anti-epileptische middel Keppra voor de adjunctieve behandeling van aanvallen met partieel begin en voor het anti-TNT-alfa-middel Cimzia voor de behandeling van de ziekte van Crohn. UCB en Otsuka willen Keppra en Cimzia ook gezamenlijk ontwikkelen voor andere indicaties. Gedurende een beperkte periode zal UCB ook met Otsuka samenwerken voor de gezamenlijke promotie van het anti-plaatjesaggregerende middel Pletaal.

UCB krijgt voor deze samenwerking een aanbetaling van 113 miljoen euro en mag verdere betalingen verwachten op basis van de resultaten. UCB krijgt voorts een financiering voor de klinische ontwikkeling van Keppra en Cimzia.

UCB en Otsuka zijn van plan begin 2009 bij de Japanse gezondheidsautoriteit PMDA (Pharmaceuticals and Medical Devices Agency) aanvragen in te dienen voor Keppra voor de behandeling van epilepsie en voor Cimzia voor de behandeling van de ziekte van Crohn.

Japan is de tweede grootste farmaceutische markt in de wereld. Het in 1964 opgerichte Otsuka Pharmaceutical maakt producten voor de behandeling van ziekten en voor het onderhoud van de dagdagelijkse gezondheid. Met 33.000 medewerkers realiseerde Otsuka in het boekjaar 2007/2008 een omzet van 928,4 miljard yen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud