UCB verkoopt oncologie-portfolio aan Wilex

foto belga ©BELGA

UCB gaat een strategische alliantie aan met het Duitse biofarmabedrijf Wilex. UCB draagt zijn preklinische oncologie-portfolio over aan Wilex en verwerft een belang van ongeveer 13 procent in Wilex. Bedoeling is dat Wilex de portfolio van vijf programma's verder ontwikkelt, waarbij UCB elk van de programma's eventueel kan terugkopen. Dat melden UCB en Wilex in een gezamenlijk persbericht.

(tijd) - Door deze strategische alliantie verwerft Wilex de wereldwijde rechten voor de verdere ontwikkeling van de gehele preklinische oncologieportfolio van UCB. Deze omvat twee kleine moleculenprogramma's en drie anti-lichamenprogramma's.

UCB zal de rechten op de vijf preklinische oncologieprogramma's in feite overdragen aan een nieuwe wettelijke entiteit, waarin de Belgische groep 10 miljoen euro pompt. Wilex zal deze entiteit verwerven in ruil voor 1,8 miljoen nieuwe aandelen Wilex. UCB zal op deze manier een belang verwerven van ongeveer 13 procent in het Duitse bedrijf.

UCB verbindt zich er ook toe nog eens 10 miljoen euro aan Wilex te betalen bij de uitvoering van de klinische Fase I-studie en de eerste toediening bij de mens. Dit wordt binnen de twaalf maanden na het begin van de samenwerking verwacht.

UCB behoudt het recht om elk van de vijf programma's terug te kopen bij het voltooien van de initiƫle klinische haalbaarheidsstudie voor elk programma. Op die manier zou UCB de verantwoordelijkheid voor de verdere ontwikkeling en commercialisering op zich nemen. In dergelijk geval zal UCB aan Wilex ontwikkelings- en commercialiseringtermijnbetalingen verrichten. Wilex zal dan eveneens royalties ontvangen.

Volgens Dr. Melanie Lee, executive vice-president van UCB en president van UCB NewMedicines, zal de alliantie met Wilex UCB toelaten te focussen op de R&D-prioriteiten in de kernindicaties, met name het centraal zenuwstelsel en de immunologie. Tegelijk kan UCB hiermee gebruik maken van de grote oncologische expertise, focus en know-how van Wilex.

Wilex is gespecialiseerd in de ontwikkeling van geneesmiddelen en diagnostica voor kanker. Het bedrijf werd in 1997 opgericht en is genoteerd op de beurs van Frankfurt.  

UCB stijgt een procent in Brussel. Wilex reageert enthousiaster, met een koersexplosie van 25 procent, de grootste winst ooit voor het biotechbedrijf.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud