UCB wil De Graeve en Van Damme in bestuur

©BELGA

De farmagroep UCB draagt Bert De Graeve en Alexandre Van Damme voor als nieuwe leden voor de raad van bestuur. De aandeelhouders moeten daarover beslissen tijdens de algemene vergadering, die op 29 april plaats vindt. Dat meldt UCB in een persbericht.

(tijd) - Bert De Graeve is CEO van de staalkoordgroep Bekaert. Alexandre Van Damme is lid van de brouwersfamilies achter biergigant AB InBev, waar hij ook bestuurder van is. Beide kandidaten worden voorgedragen 'omdat ze de expertise van de raad van bestuur verruimen'.

Indien de kandidaturen van Van Damme en De Graeve aanvaard worden, zal de raad van bestuur van UCB acht onafhankelijke leden tellen. Dat zijn Armand De Decker, Bert De Graeve, Peter Fellner, Jean-Pierre Kinet, Thomas Leysen, Tom McKillop, Gerhard Mayr en Norman Ornstein. De andere bestuurders zijn Karel Boone (voorzitter), Evelyn du Monceau (ondervoorzitter), Roch Doliveux (uitvoerend bestuurslid), Arnoud de Pret, Bridget van Rijckevorsel, Alexandre Van Damme en Gaëtan van de Werve.

KE

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud