Ulysses doet formeel bod op Univar

Ulysses, een investeringsvehikel van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, heeft een formeel bod uitgebracht op de distributeur van chemische producten Univar. Het biedingsbericht is vandaag beschikbaar. Dat hebben de partijen maandag bekendgemaakt in een advertentie. Het overnamebod van 53,50 euro in contanten werd op 9 juli al aangekondigd.

(tijd) Het bod wordt uitgebracht door Ulixes, een vennootschap die middellijk via Ulysses Luxembourg wordt gecontroleerd door fondsen die worden geadviseerd en beheerd door CVG Capital Partners. De aanmeldingstermijn loopt van 21 augustus tot 19 september, 15.00 uur. Univar houdt op 4 september een buitengewone aandeelhoudersvergadering over het overnamebod.

Univar ging op 9 juli akkoord met een bod van 53,50 euro in contanten, inclusief dividend, door Ulysses. Daarmee wordt de onderneming gewaardeerd op ongeveer 1,5 miljard euro.

Grootaandeelhouder HAL Holding, die ongeveer 26,6 procent van de gewone aandelen houdt, heeft al toegezegd haar aandelen aan te bieden aan Ulysses. De toezegging van HAL is onder voorwaarde dat HAL haar aandelen niet zal aanbieden in het kader van een bod door een derde partij voor een prijs van minder dan 57,50 euro per aandeel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud