Verkoop Zyrtec (UCB) in VS stijgt 10% in eerste kwartaal

De verkopen van Zyrtec, het anti-allergicum van de Belgische biofarmaciegroep UCB, in de Verenigde Staten stegen over het eerste kwartaal van 2007 met 10 procent tot 461 miljoen dollar. De verkoopcijfers van Zyrtec werden vrijdag bekendgemaakt door Pfizer, dat Zyrtec in de VS verdeelt.

(tijd) UCB neemt 22 procent van de verkoop op in zijn eigen omzetcijfers.

Het belang van de verkoopcijfers van Zyrtec voor de koers van het aandeel UCB is door de jaren heen verminderd. Keppra, het geneesmiddel tegen epilepsie, is momenteel het belangrijkste geneesmiddel voor de groep. Daarnaast kijken beleggers vooral uit naar de lancering van Cimzia, een medicijn voor de behandeling van de ziekte van Crohn, reumatoide artritis en psoriasis. Toen in maart aangekondigd werd dat de lancering van het geneesmiddel in de VS waarschijnlijk 2 jaar vertraging oploopt, ging het aandeel de daaropvolgende weken 11,9 procent lager.

Het patent op Zyrtec verloopt in december 2007. De opvolger Xyzal zal in de VS verdeeld worden door Sanofi-Aventis.

Het aandeel UCB noteert vandaag 1,1 procent hoger op 42,80 euro. Deze ochtend zei UCB dat Keppra volgens fase III-klinische testen doeltreffend is als bijkomende (adjunctieve) behandeling ter bestrijding van epilepsie bij jonge kinderen.

Dieter Snoeck dieter.snoeck@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud