Weer Belgische topman bij Tessenderlo Group

©Lieven Van Assche

Na 20 jaar komt er weer een Belgische topman bij Tessenderlo Group. Frank Coenen, vandaag Chief Operation Officer, zal in januari 2010 worden benoemd tot directievoorzitter van de chemiegroep. Hij zal dan de Fransman Gérard Marchand vervangen.

(tijd) - Frank Coenen (50) maakt een blitscarrière bij de chemiereus Tessenderlo. Hij begon er in september 2006 als directeur van de divisie Chemie, werd in januari van dit jaar Chief Operational Officer en zal vanaf 2010 dus de groep leiden.

Coenen zal de Fransman Gérard Marchand vervangen, die 20 jaar aan de top stond van Tessenderlo. Marchand heeft de leefdtijdsgrens van 65 jaar bereikt en gaf de raad van bestuur te kennen dat hij graag een punt achter zijn carrière zou zetten.

Nog voor Marchand, was Ludovicus Gysemans directievoorzitter van Tessenderlo, een Belg. Nu komt er dus opnieuw een Belg aan de top van Tessenderlo, al is het grootste deel van de activiteiten van Tessenderlo vandaag in Frankrijk.

Tessenderlo heeft een moeilijk eerste kwartaal achter de rug en Marchand liet bij de publicatie van de resultaten duidelijk verstaan dat de vooruitzichten niet goed zijn. Maar toch zou het vertrek van de topman niets met de slechte cijfers te maken hebben.

Coenen wordt op de algemene vergadering van Tessenderlo in juni alvast voorgedragen als lid van de raad van bestuur.

SaS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud