AB InBev-families verkopen aandelen

©REUTERS

Het investeringsvehikel Patrinvest, in handen van de AB InBev-families Van Damme en Van der Straten Ponthoz, heeft op 2 juli 2.057.280 aandelen AB InBev verkocht. Dat staat vermeld bij de insidertransacties op de website van de CBFA.

(tijd) - Patrinvest streek met de verkoop 54,3 miljoen euro op. De gemiddelde verkoopprijs bedroeg 26,39 euro per aandeel.

Het Nederlandse magazine FEM Business & Finance schreef vorige week nog op zijn website dat de Belgische en Braziliaanse families rond AB InBev hun pact hadden gewijzigd. De Belgische en Braziliaanse grootaandeelhouders hebben via de Stichting InBev een controlebelang in AB InBev. Dat belang verwaterde eind vorig jaar door de grote kapitaalverhoging die nodig was om een deel van de overname van Anheuser-Busch te financieren. Het familiale belang daalde van bijna 52 procent tot 46 procent.

Tot dat ogenblik was in een aandeelhouderspact vastgelegd dat de grootaandeelhouders hun belang in de Stichting, en daarmee in het bierconcern, op peil zouden houden. Dat pact werd in november echter gewijzigd, zodat het voor de families mogelijk werd hun belangen af te bouwen. Het laagste dat de Belgische en Braziliaanse families kunnen gaan, is voor elk 15 procent. Samen moeten ze dus minstens 30 procent behouden.

De Braziliaanse families zouden volgens FEM al voor meer dan 250 miljoen euro aandelen hebben verkocht. Dit is ook niet de eerste keer dat één van de Belgische families beslist te cashen op de aandelen.

RV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud