AB InBev overweegt technische werkloosheid

©BELGA

"Door de blokkade kunnen er ook geen grondstoffen meer worden aangevoerd", zegt Karen Couck van AB InBev. "Dat zal er op korte termijn toe leiden dat de productie stilvalt, en dan moeten we technische werkloosheid invoeren."

(belga) - De brouwerijen van AB InBev in Leuven, Jupille en Hoegaarden worden woensdag nog steeds geblokkeerd door boze werknemers.  Ze eisen dat de 263 ontslagen in België worden ingetrokken.

In Leuven zijn de brouwactiviteiten dinsdag gestopt bij gebrek aan grondstoffen. In Jupille wordt nog op een laag pitje gebrouwen en Hoegaarden functioneert voorlopig normaal. Doordat de poorten geblokkeerd worden, gaat het bier echter in geen enkele van de drie vestigingen de deur uit.

De brouwerijgroep dreigde dinsdag met gerechtelijke acties tegen de blokkades, maar voert die voorlopig niet uit. "We hopen nog steeds op een dialoog met de vakbonden", aldus Couck. "Samen met hen willen we alternatieven zoeken voor de ontslagen werknemers, zowel intern als extern."

Donderdag vindt een verzoeningsvergadering plaats met de werknemers. In de voormiddag zijn de bedienden aan de beurt en in de namiddag de arbeiders.

Sinds vorige week donderdag wordt er geen Stella Artois, Jupiler en Leffe meer geleverd aan de winkels. De meeste vestigingen van de grote winkelketens hebben nog voorraad tot vrijdag of zaterdag, maar de grote distributiecentrales zitten intussen zonder bier van InBev

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud