AB InBev rondt obligatieverkoop met succes af

foto photonews ©Photo News

AB InBev, 's werelds grootste brouwer, heeft de verkoop van obligaties voor een totaalbedrag van 5 miljard dollar met succes afgerond. Dat laat het bedrijf voorbeurs weten in een persbericht.

(tijd) - Zoals eerder deze week in mediaberichten al werd gesteld, bestaat de uitgifte uit drie tranches. De eerste is goed voor een totaalbedrag van 1,25 miljard dollar met een jaarlijkse rentevoet van 7,2 procent en loopt af in 2014. Een tweede tranche levert in totaal 2,5 miljard dollar op en loopt af in 2019 bij een jaarlijkse rentevoet van 7,75 procent. De laatste tranche heeft een looptijd van 30 jaar met een rentevoet van 8,2 procent.

De obligaties worden geplaatst bij institutionele investeerders in de VS en erbuiten. De opbrengsten worden gebruikt om een deel van de schulden terug te betalen die werden aangegaan om de overname van Anheuser-Busch te financieren.

Concreet wordt de helft van het overbruggingskrediet van 7 miljard dollar terugbetaald dat AB InBev ten laatste in november van dit jaar moest aflossen. Het oorspronkelijke plan was dat dit overbruggingskrediet zou afgelost worden met de opbrengsten van de verkoop van niet-strategische divisies. Het resterende geld wordt gebruikt om de lening van 12 miljard dollar die in november 2010 afloopt, gedeeltelijk af te betalen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud