'AB InBev verkoopt nog deze maand Koreaanse divisie'

Bierreus AB InBev zou nog deze maand zijn Koreaanse afdeling Oriental Brewery van de hand doen. Dat schrijft de DealReporter-dienst op gezag van bankiers die op de hoogte zijn van de plannen van AB InBev.

(tijd) - Een eventuele verkoop van Oriental Brewery kan AB InBev 1,8 tot zelfs 2 miljard dollar opleveren. Het is niet de eerste keer dat er geruchten opduiken over een mogelijke verkoop van Oriental Brewery. De divisie werd al gelinkt aan de Japanse brouwer Asahi. Die liet al weten niet geïnteresseerd te zijn.

Bankiers beweren nu dat er interesse zou kunnen zijn vanwege een grote Europese brouwer of van Oriental-concurrent Lotte Chilsung Beverage. Bij AB InBev weigerde men steevast te reageren op de marktgeruchten.

AB InBev kondigde vanochtend al aan dat 3,5 miljard dollar van de opbrengsten van de obligatieverkoop ter waarde van 5 miljard dollar zou gebruikt worden om een overbruggingskrediet deels af te betalen. Dat krediet, in totaal 7 miljard dollar, loopt af in november van dit jaar.

AB InBev was oorspronkelijk van plan om dat bedrag volledig af te betalen met de opbrengsten van desinvesteringen. Het marktklimaat zit echter tegen. Door een deel van het overbruggingskrediet nu al af te betalen, kan AB InBev vanuit een comfortabelere positie aan de onderhandelingstafel gaan zitten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud