AB InBev wil ruim pakket aandelenopties uitkeren

Carlos Brito, CEO van AB InBev (Foto Reuters) ©REUTERS

AB InBev, 's werelds grootste brouwer, wil in totaal 43 miljoen aandelenopties uitkeren aan kaderleden en het personeel. Dat blijkt uit de agenda van de gewone en buitengewone algemene vergadering van de biergigant, die gepland is voor 28 april.

(tijd) - Een deel van die opties, in totaal 28 miljoen, is reeds in november vorig jaar uitgekeerd aan een 40-tal kaderleden in het kader van de succesvolle overname van Anheuser-Busch. Daarvan gingen 3,25 miljoen opties naar topman Carlos Brito, en 9,33 miljoen naar het directiecomité. Toch moeten de aandeelhouders nog definitief groen licht geven voor die operatie.

Een belangrijke kanttekening is dat de kaderleden deze opties enkel zullen kunnen uitoefenen als AB InBev erin slaagt om zijn verhouding nettoschuld/EBITDA tegen eind 2013 terug te brengen tot onder 2,5. Diezelfde voorwaarde geldt ook voor zo'n 5 miljoen opties die de brouwer wil uitkeren aan 50 kaderleden.

AB InBev wil eveneens 10 miljoen opties verdelen onder het personeel. Hierbij geldt geen prestatievoorwaarde. De uitkering van die opties kadert in een afspraak die werd gemaakt naar aanleiding van de overname van Anheuser-Busch.

Tot slot wil AB InBev eigen aandelen verkopen aan het hoger kader voor een maximaal totaalbedrag van 170 miljoen euro. De aandelen zullen verkocht worden aan een korting van 16,66 procent ten opzichte van hun reële waarde, op voorwaarde dat ze voor 5 jaar door de nieuwe eigenaar worden bijgehouden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud