AB stemt op 12 november over bod InBev

De aandeelhouders van de Amerikaanse brouwer Anheuser-Busch (AB) stemmen op 12 november over het overnamevoorstel van InBev. Dat blijkt uit een mededeling van AB aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

(tijd) - De aandeelhouders moeten zich uitspreken over een overnamebod van 70 dollar per aandeel. Al wie zich op 3 oktober als aandeelhouder van de groep meldde, kan op de vergadering stemmen. De raad van bestuur raadt aan het bod goed te keuren. Op 29 september gaven de aandeelhouders van InBev met een ruime meerderheid groen licht voor de deal.

De stemming van de aandeelhouders van AB is de laatste stap voor InBev zijn bod officieel kan lanceren. De hele transactie moet tegen eind dit jaar afgerond zijn.

Cash

InBev betaalt de aandeelhouders van AB cash. Om de deal te financieren worden een reeks activiteiten verkocht. In de tweede helft van oktober volgt, mits de goedkeuring van de raad van bestuur van InBev, ook een kapitaalverhoging van 9,8 miljard dollar (7,2 miljard euro).

In totaal heeft InBev dik 52,2 miljard dollar (38,3 miljard euro) veil voor AB. Slaagt de deal, dan is het de grootste overname van een Amerikaans bedrijf door een buitenlandse groep. InBev, dat zich na de transactie omdoopt tot Anheuser-Busch InBev, wordt dan de onbedreigde wereldleider in bier, goed voor zowat een kwart van de volumes.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud