Ahold verkoopt US Foodservice aan consortium CD&R en KKR

Ahold verkoopt US Foodservice aan een consortium bestaande uit Clayton, Dubilier & Rice en Kohlberg Kravis Roberts (KKR). Dat is woensdag nabeurs middels een persbericht bekendgemaakt. US Foodservice wordt verkocht voor circa USD 7,1 miljard.

Anders Moberg, algemeen directeur van Ahold (foto: bloomberg)

(betten) - Ahold verwacht de transactie in de tweede helft van 2007 af te ronden. 'De overname is afhankelijk van de vervulling van gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en goedkeuring door Aholds aandeelhouders', aldus het supermarktconcern.

Woordvoerder Hans Koeleman van Ahold stelt in een telefonische toelichting tegenover Betten dat de verkoop van US Foodservice 'goed nieuws' is. 'Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen', aldus de zegsman. Koeleman wil ook niet kwijt wat Ahold van plan is met de USD 7,1 miljard die US Foodservice oplevert.

'Alle details rondom de transactie worden in de loop van de komende tijd bekendgemaakt, in aanloop van de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 19 juni, waar Ahold de aandeelhouders zal vragen hun goedkeuring te geven', aldus de woordvoerder.

Zowel de Raad van Commissarissen als de Raad van Bestuur van Ahold bevelen de aandeelhouders aan hun goedkeuring aan de verkoop te geven.

'Ik ben bijzonder verheugd aan te kunnen kondigen dat we deze belangrijke mijlpaal bereikt hebben, voor US Foodservice, voor Ahold en voor onze aandeelhouders', stelt Anders Moberg, President en CEO van Ahold in het persbericht.

US Foodservice is de op een na grootste foodservice distributeur in de Verenigde Staten met een netto omzet van USD 19,2 miljard in 2006.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud