Alle Cash Fresh-supermarkten onder Delhaize-vlag tegen begin 2008

De overname van de supermarktketen Cash Fresh, die Delhaize in mei 2005 aankondigde, begint concreet vorm te krijgen. Tegen het begin van 2008 wil Delhaize de 43 winkels volledig in haar Belgisch netwerk geïntegreerd hebben. De integratie zorgt voor een strategische uitbreiding van het nationale aanbod aan Delhaize-winkels, hoofdzakelijk in de Antwerpse Kempen en Limburg.

(belga) De eerste supermarkten die na de overname onder het uithangbord van Delhaize voortgaan, zijn de voormalige Cash Fresh supermarkten in het Antwerpse Geel en die in het Oost-Vlaamse Haaltert. In Geel opent de vernieuwde winkel op 23 november de deuren.

De grootste veranderingen zijn de opname van het Delhaize-huismerk, een uitbreiding van het versaanbod (fruit, groenten, vlees en vis), een toename van het wijnaanbod en een afname van de eenmalige verkoop van goedkopere non-food producten. Belangrijke vernieuwingen voor de voormalige Cash Fresh-klanten zijn de overschakeling van bedieningstogen naar meer zelfbediening en een verruiming van de openingsuren.

Van de 43 winkels worden er zes omgevormd tot Delhaize-supermarkt, twintig andere worden AD Delhaize en negen winkels krijgen het uithangbord van Proxy Delhaize. Nog zes andere winkels gaan mogelijk verder als DI-drogisterij of Tom&Co-dierenwinkel. Twee franchisevestigingen blijven nog tot eind 2007 verder werken onder het Cash Fresh-label.

Al het personeel (1.260 mensen) werd mee overgenomen. Ook worden telkens tien Delhaize-storemanagers uit andere vestigingen overgeplaatst naar de nieuwe winkels. Indien nodig zullen zij daar vervangen worden door nieuw personeel.

De overname van de hele keten zal het Belgische marktaandeel van Delhaize (26%) verhogen met 1,3 procentpunt. Delhaize België had in 2005 een omzetcijfer van 4 miljard euro. De onderneming telt 16.000 medewerkers en maakt deel van de Delhaize Groep, die actief is in zeven landen op drie continenten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud