Altria verhoogt winstverwachting voor 2007

Altria, moederbedrijf van sigarettenfabrikant Philip Morris, heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd. De verhoging is te danken aan verbeterde vooruitzichten bij Philip Morris, gedeeltelijk vanwege gunstige valuta-effecten. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf donderdag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn eerstekwartaalcijfers.

(tijd) Altria mikt nu op een winst per aandeel uit voortgezette activiteiten in 2007 van USD 4,20 tot USD 4,25. Eerder voorzag de onderneming een winst per aandeel tussen de USD 4,15 tot USD 4,20. Analisten gaan gemiddeld uit van een winst van USD 4,24 per aandeel dit jaar.

De omzet van Altria kwam in het eerste kwartaal uit op USD 17,6 miljard, een stijging van 8,2% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met bijna 21% naar USD 2,75 miljard. De winst uit voortgezette activiteiten daalde met ruim 18% naar USD 2,1 miljard.

De winst per verwaterd aandeel exclusief eenmalige posten steeg over de verslagperiode van USD 0,98 naar USD 1,03, waar analisten gepolst door Thomson Financial hadden gerekend op USD 1,04.

Altria stootte in het eerste kwartaal zijn voedingsbedrijf Kraft af, voor bestuursvoorzitter Louis Camilleri strategisch gezien de 'belangrijkste gebeurtenis' van de driemaandsperiode. 'We richten ons nu op het laten groeien van de tabaksactiviteiten', zo stelt hij in een persbericht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud