Advertentie

Armani ontkent verkoop (update)

De Italiaanse modeontwerper en bedrijfsleider Giorgio Armani zou voor het eerst hebben gezegd, bereid te zijn om zijn imperium te verkopen. Dat blijkt uit een gesprek van de man met de Duitse krant Handelsblatt. Maar later ontkende hij.

(tijd/dpa) - "Ik ben klaar om te verkopen aan de meest biedende", aldus Armani op de vernissage van een tentoonstelling in Milaan. De analisten speculeren geregeld op de verkoop van de modegroep. Het bericht stond in het Duitse Handelsblatt, maar de modeontwerper ontkende later.

Giorgio Armani is 72 en heeft geen kinderen om zijn zaak over te laten.

Het Franse cosmeticaconcern L'Oréal, dat reeds samenwerkt met de designer voor zijn parfums en cosmeticaproducten, wordt vaak genoemd als potentiële kandidaat-overnemer. "L'Oréal zou best een partner kunnen zijn. Maar indien iemand anders meer biedt, kan dat ook die zijn", zou Armani hebben gezegd.

"Ik heb nooit dergelijke opmerking gemaakt tegenover journalisten in Italië, dus het moet een misverstand zijn", verduidelijkt Armani. Hij is "verrast" door het artikel, temeer omdat hij nooit een interview gegeven heeft aan de Duitse krant, aldus Armani. De modeontwerper weigert categoriek elke verkoop.

De waarde van de groep Armani wordt geschat op 5 miljard euro. Benevens de traditionele lijn 'Giorgio Armani', is de groep actief met een jongere lijn 'Emporio Armani', met een interieurlijn 'Armani Casa' en een reeks hotels.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud