Barry Callebaut investeert 4 miljoen euro in Wieze

De Zwitserse chocoladegroep Barry Callebaut heeft 4 miljoen euro geinvesteerd in zijn Belgische vestiging in Wieze. Dat meldt het beursgenoteerde Barry Callebaut, de wereldmarktleider in de sector, in een persbericht.

(tijd) De vestiging in Wieze heeft meer bepaald eind september een nieuwe productielijn in gebruik genomen, goed voor een extra jaarproductie van 20.000 ton chocolade.

Met een totaal van negen vormlijnen en een productie van ruim 260.000 ton chocolade in 2005 is de productiesite in Wieze de grootste chocoladefabriek ter wereld.

Op de nieuwe productielijn zullen zogenaamde 'drops' (chocoladedruppels) en 'callets' (kleine chocoladerondjes) gemaakt worden. Die producten worden vooral in de bakkerijsector en door artisanale verwerkers gebruikt. De vraag naar zo'n producten neemt sterk toe.

De nieuwe productielijn zorgt voor drie extra jobs. Barry Callebaut, dat drie Belgische sites heeft, telt in Wieze ongeveer 800 werknemers, meldt Ann Dhoedt, de marketing manager voor Barry Callebaut Belgium.

De consumptie van chocolade zit overal ter wereld in de lift. De Belg consumeert jaarlijks 10,7 kilo chocolade, tegen gemiddeld 6,8 kilo per persoon in Frankrijk en 4,5 kilo in Nederland. De Zwitsers verbruiken het meest, 11,6 kilo per persoon.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud